söndag 22 februari 2009

"Utmaning"

Hej på er så här på söndagmorgon!
Helgen har hittills varit bra!
Nu är det bara en strykning kvar i sovrummet,
sen är det klart!

Min man har varit ute
i skogen hela helgen,
han älskar när han får arbeta
i sin skog med att fälla träd.
Eftersom det är något helt annat än
vad han sysslar med annars.
Då kan han koppla av arbeta med
kroppen i stället för med knoppen.

Idag skulle min mans
yngsta son hälsa på
och visa upp tjejen tror vi,
de har varit tillsammans ett bra tag nu
och i dag skulle vi äntligen få träffa henne.
Tänk vad nervös man var första gången
man skulle träffa killens föräldrar.

Det kändes som man skulle
visas upp för att se
om man skulle duga,
kändes
det som.

Sen kommer även min dotter
hem från Göteborg
och skall bo hos mamma tills på torsdag.
Hon skall sitta här och plugga.
Hon skulle visst inte till skolan
i Halmstad förrän på fredag.
Det blir mysigt att få ha henne
hemma lite mer än bara en helg.
Jag har fått en utmaning utav Annika på
Vita Knutar så här lyder den:


5 roliga/ annorlunda saker om mig själv:

 • Jag är ganska mörk med bruna ögon och mörkbrunt hår, dessa drag kommer från min fars sida där det finns valloner i släkten . Jag har ett väldigt hett temperament och en kort stubin! Jag är ganska liten 1,60.

 • Jag har alltid varit stark i armarna för att vara tjej. Killarna ville alltid bryta arm med mig när jag gick i skolan, men nu har nog styrkan avtagit.

 • Tidigare i mitt liv var jag mycket mån om mitt utseende, jag skulle aldrig gå utanför dörren omålad och trippade jämt omkring i högklackat, kjol o kavaj. Det hängde kanske mycket i hopp med mitt jobb då. Idag är det helt annorlunda, sen jag flyttade ut på landet. Det är mest jeans tröja eller myskläder som gäller. Målar mig gör jag bara till fest nu för tiden! Minns när vi skulle flytta ut hit och grannen kom över och hälsade i riktiga arbetskläder med olja och lera över hela sig. Det var väldigt lerigt på ladugårdsgatan. Jag kom från jobbet och hoppade ur bilen med mina höga klackar och fick liksom gå på tå i leran. Han tog fram näven och skulle hälsa på mig. Gissa om jag kände mig malplacerad! Det var nog förta gången jag fick be om ursäkt för min klädsel... Jag kan bara spekulera i vad han tänkte!

 • Jag är uppvuxen i Rosersberg, någon mil norr om Stockholm. Det är därför jag har svårt att skilja på E och Ä eftersom jag skrev som det lät. Men jag har lärt mig att: låter det som e så är det ä. Förresten är jag dålig på att stava överhuvud taget som ni säkert lagt märke till! Men en rar svenska lärare sa en gång till mig: "Helen det är inte så viktigt hur du stavar huvudsaken är att du skriver", och skriva hade jag inga problem med eftersom jag hade livlig fantasi som liten. Lärarinnan sa även att hon tyckte att jag skrev bra berättelser, så hon gav mig självförtroendet att skriva fast jag visste att det ibland blev fel.

 • Sen så älskar jag att organisera när jag var liten. Jag samlade ofta ihop alla kompisar och då lekte jag ofta gymnastiklärare i trädgården och då skulle alla gympa i min regi. När jag blev lite äldre ägnade jag mig åt att ställa till med fester och styrde o ställde en hel del. Fixade och ordnade, på jobbet var jag alltid spindeln i nätet och tog alltid på mig för mycket arbete. Det var jag i ett nötskal! Nu förtiden har jag lugnat ner mig och mår bäst när det inte händer allt för mycket.

5 roligaste/ ovanligaste jobb eller praktiker jag haft:

 • Praktiserad på ett regemente när jag gick och läste till kock. Var kul! Jag fick hur många förslag på dejter som helst, det var annat än nu!

 • Några somrar arbetade jag i Hunnebostrand på en restaurang som heter "Gästis". Min bästis hade stuga i Ulebergshamn där vi bodde för oss själva stora delar av sommaren. Vilka minnen! Fest och skoj nätterna igenom! Arbetade stenhårt på dagarna i en värme som idag skulle vara olidlig, men så skoj vi hade! Idag förstår jag inte bara inte hur vi orkade med allt festande och sen upp tidigt göra frukost och sen var det lunch, ibland kom det busslass med folk och stressen var total. När vi var lediga och inte festade, blev det sol bad och så fiskade vi en hel del. Förälskade blev vi ibland flera gånger i veckan...

 • Arbetade ett år på stadens Mejeri, där jag tog emot beställningar från butiker, samt gjorde avräkningar med mjölkleverantörer. Ett mycket lustigt ställe! Vi var fyra tjejer som satt på rad vid våra skrivbord. Innanför en glasruta satt Kamrern och hans assistent. Assistenten var en mycket sträng äldre kvinna. Jag minns en gång när vi satt och fikade, jag hade inte bott så länge i stan, så pratade de om kröser. Jag som var Stockholmare fattade ingenting och frågade vad detta var! Då fick mig en utskällning från den stränga kvinnan att det var en skam att jag inte visste vad kröser var eller krösamos var. Jag var ju ganska kaxig så jag frågade henne om hon visste vad "tre breda" var på riktig Stockholmsdialekt. Det visste hon ju förstås inte... då sa jag att i den kungliga huvudstaden visste alla vad det var! Gissa om jag var populär där. Sen hade vi en disponent på kontoret som alla var livrädda för och hade en väldig respekt för. När arbetarna gick in på hans kontor stod skorna på rad utanför dörren. Senare fick jag reda på att vi tjejer på kontoret turades om att gå in med kaffebrickan till disponenten. Då skulle man knacka på dörren, dra ut översta lådan, hälla i kaffe i koppen och lägga i två sockerbitar samt rör om och säga varsågod! När jag hörde detta trodde jag inte det var sant och jag totalvägrade förstås. Så jag var inte populär på detta ställe.

 • Jag arbetade i många år på ett ventilationsföretag med allt från löner, fakturering, order, växel, bokföring, frakter och inköp. Där lärde jag mig mycket om ekonomi och skaffade många vänner som jag än idag har kontakt med.

 • Mitt senaste arbete handlade också om ekonomi, vi var ca 300 anställda och jag hade hand om kundreskontran och var även kredithandläggare. Jag trivdes alldeles utmärkt med mitt jobb, men hade väldigt lång väg att åka varje dag. Slutade där 2002 på våren. I dag har jag hand om bokföring och redovisning för några småföretag och arbetar hemifrån. Det blir kanske två dagar i veckan som jag arbetar med detta. Så jag trivs alldeles utmärkt med min tillvaro just nu. Vi får väl se hur det blir när jag öppnar butiken.
5 favorit blommor:

 • Pion
 • Rosor
 • Blåsippa
 • Gullviva
 • Daggkåpa

5 senaste filmer som jag sett:

 • Mamma Mia
 • Arn: Riket vid vägens slut
 • Flyga drake
 • Undebar och älskad av alla
 • Da Vinci koden

5 önskningar som jag har (Materiella ting)

 • Att bygga ett pool-hus på sidan om poolen
 • Att få ett växthus ( Det har min man lovat att bygga av gamla fönster)
 • Bygga en liten damm på tomten.
 • Nytt badrum på övervåningen med ett härligt badkar, saknar så att få sjunka ner i varmt vatten och bara ligga där, tända ljus och sätta på vacker musik. Det är riktig njutning för mig.
 • Skaffa mig en motorcyckel, älskar fart och när det fläktar! Att bo vid havet är en annan dröm jag har, när jag blir äldre kanske...

5 stycken som jag utmanar!

 • Violas romantiska hem
 • Rosor och nyanser av vitt
 • Vackra Magnolia
 • Vita Ranunkler
 • Jema Rose

Ta inte utmaningen om ni inte känner att ni inte vill eller orkar!

Det är bara jobbigt då,

och det vill jag inte utsätta er för.

Så som sagt,

bara om ni tycker det känns kul.

Kram till Er alla!

Helen

9 kommentarer:

Pia..... sa...

Hej Helen!..Her er de en som inte snackar med e utan med â.....:;)..Kul att läas om dej..de verkar vara en tjej med fart och flekt..inte heller utan humör..dâ bra dâ..Själv så har jag inte bott någon annanstans än här :)..och humör njaa det händer..är mer en sån där som blir långsur..fast det är det lit med nu för tiden..har blivit äldre haha..och förståndigare.....jobbat har jag bara gjort med barn..i många långa år..,inte målar jag mej heller ..längre..det är såå skönt att bara va som man är ...jo då tar mej i kragen och gör mej fiiin ibland.....nu ska jag ta en kaffetår..har varit ute med min polare och åkt skidor...kram..PIA

Viola sa...

Hallå där, det var en utmaning det vill jag lova...härlig läsning om dig, tackar ja till den men den lär nog dröja ett tag innan jag gör den, har fått en från NORGE som jag ska göra nästa vecka, men jag tackar för den och sådär om två veckor kommer jag att ta mig an den..här vräker snön ned, förstår inte vad den har här att göra nu....hur går det med butiken?
När ska du öppna den, nyfiken i en strut så klart...mys nu med dottern, ha en skön söndag, kram

Jema Rose sa...

Vad kul att få läsa mer om dig i denna utmaningen..!

: )

Kan inte lova att jag gör den själv...har nog gjort nåt liknande...tror jag..!

; )

Önskar dig en fin ny vecka!!!

KRAM, Jenny

<3

Marie sa...

Hej Helen!

Vad kul att få läsa så mycket om dig! Är så nyfiken på vem du kan vara och om jag skulle känna igen dig från någon loppis om jag fick se dig!!!

Tackar för utmaningen men får nog tacka nej, känner helt enkelt att jag inte riktigt har den tiden. Har fullt upp med att bara få till ett vanligt litet inlägg nu sen jag började att jobba igen efter min barnledighet.

Ha en riktigt bra vecka!
Kram Marie

Vackra Magnolia Och Bland Mina Busiga Barn sa...

Hej min vän ! Tack för gratulationen ! Jag blev så glad! Hoppas att du får en underbar dag Kram Tina

Essemia sa...

Vad roligt att läsa lite mer om dig.
Hoppas du har en bra dag.
Kram Elzie

majsan shabby chic sa...

Hej du!!!
Vad kul att läsa om dig,du är iallafall längre än mig jag är 157cm om jag sträcker på mig,men mörk och bruna ögon.....Kram/Majsan

Romantiska Hem sa...

Hejsan Vännen! Så glad jag blir!! Ha det nu riktigt gott! KRAM Petra

Anonym sa...

Hej Helen. Kul att titta in hos dig och se alla dina fina arrangemang. Vi ses väl i midsommar hoppas jag. Jag har en bunt festliga fastrar med mig. Kram Britt-Marie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...