söndag 30 maj 2010

Viken!

Hoppas alla ni Mammor har blivit firade idag, av era barn!

Själv var jag till min Mor framåt eftermiddagen. Idag tänkte jag visa lite bilder ifrån sommarstugan vid sjön Viken. Det brukar ju inte bli så mycket privat bloggande, men jag ville så gärna visa Er ett litet paradis, här har jag tillbringat mycket tid på somrarna, ja även vintertid ibland, då var det skridsko åkning på isen, som gällde. Här har även mina barn tillbringat många härliga somrar, de gillar fortfarande att komma hit, det är så lugnt och vackert, tycker de. Jag håller med! Här kan man verkligen få lugn i sinnet som det heter.

Min Mor och Far byggde själva detta timmerhus 1972, och som ni kommer att se på bilderna har de slitit och lagt ner sin själ i detta lilla sommar paradis. Varenda sten i denna långa stenmur som slingrar sig runt hela tomten, har min far grävt upp ur marken och lagt på plats, även alla dessa stengångar som slingrar sig runt hela tomten. Idag när man vet hur mycket jobb det ligger bakom. Måste jag säga att det är helt otroligt vad de lyckats skapa. Idag är min far 80 år och han försöker fortfarande hålla allt snyggt och prydligt. Märkt av sjukdom och ålder, så kämpar han fortfarande på. Det blir väl inga fler stenmurar, eller gångar lagda, men det är allt lite nytt var gång man kommer dit. Senast hade han snickrat upp ett räcke gjort av rep ner till källaren.

glöm inte att klicka på bilderna så blir de större och finare!


Här vid Åvikstrand ligger vårt Åbacken! Flaggan är i topp för det är ju Morsdag.

Den här entrén byggdes samma år som huset byggdes. De gamla vagnshjulen har suttit på en vagn som min Morfar haft i sin ägo.

På vägen upp till huset står denna lykta där det står Kerstin & Olle. Det är mina föräldrar det!

Här har vi huvudentrén


På tomten står två lika dana gäststugor den ene har min bror och hans familj. Den andra har jag och min familj. Här samsas vi under de fina sommar dagarna. Med fiske, bad, båtutflykter, promenader, grillning, pilkastning, eller bara är.
Här har vi pumpen, med vacker taklök över det lilla taket. Även här har min far givetvis använt sig av sten.
Vy från en del av tomten, Här ser ni sjön Viken. Det är väldig trafik på sommaren, efter som Göta kanal går precis utanför vår brygga.
Här har vi grillgropen som vi kallar den. Här har min far byggt en grill och bänkar av sten. Man har här en underbar utsikt över sjön till vänster (syns inte på bilden) Här lägger vi ut dynor och sitter på kvällarna och myser.
Här har vi ytligare en vy från huset, ner mot sjön. Rabatter finns det många mellan stenarna lite här och var.
Så här slingrar sig gångar över allt, med alla möjliga växter runt om.
Det är vackert med all mossa på klipporna och på stenmuren!
Här ser ni stugan igen, det finns två stora altaner under tak på båda sidor av huset.
Fågelbad och rådjurs mamma med ett litet rådjurskid!
Här är stranden och vår brygga, än har båtarna inte kommit i sjön. Men snart är de sjösatta.
Även här på stranden, har det plockats stenar ska ni tro. Fast här rullar de iväg varje vinter, då isen skjuter upp eller ner alla stenar.
Mamma gillar sina grenar och trädsvampar och allt möjligt hon hittar, ofta blir det ett litet stillben som här på väggen ute på altanen.
Här är en tavla som hänger i mitt rum! Som jag hade som liten, i stugan. Jag var alltid så fascinerad av denna tavla, för att båten liksom kändes som den kom ut ur tavlan.
På vägen hem från stugan och Viken fotograferade jag det här motivet. Sjön Viken i närheten av Ryholms ägor. Här var tidigare åkermark, men man har låtit vattnet komma in här och nu är det en del av sjön.
Nu börjar det bli sovdags, en ny vecka med många student fester, och så ska vi fira att butiken fyller ett år den 6/6 på självaste nationaldagen. Vi återkommer med program, för det är klart vi skall fira detta, och vi hoppas ni vill vara med
Godnatt alla goa vänner!
Helen

4 kommentarer:

bakom berget sa...

Vilket underbart ställe! Jag förstår att ni har haft många härliga stunder där, både som barn och som vuxna.Det måste vara underbart, att sitta där och se alla båtar som går förbi i solen en vacker sommardag.
Ha det gott! Kram Åsa.

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Vilken härlig sommarstuga. Lika fint och prydligt som du har det.
Klart att vi ska fira i-års dagen.
Ha det skönt i värmen.
Kram Anette

EVA AGNES sa...

Hej Helen"
Vilket superställe dina föräldrar har skapat ute i skogen.
Ser underbart vilsamt ut. Och vackert!
Till och med plats för dig och din bror.
Förstår att ni njuter där.
Soomaren/våren är seg. Det skulle bli varmt i dag men inte än i alla fall.
Kramar Eva Agnes

Angels & Roses sa...

Vilken underbar sommarstuga, vilket paradis att spendera sin sommar på. WOW. Ja du det är jätte spännande med nytt jobb men samtidigt så nervöst, man måste ju komma in i allt. Tack!!! SKA försöka akta axlarna och nacken. Har problem med dom redan nu, tidigare har jag ju arbetat på ett fastighetsbolag på kontoret så ack jag vet att man kan ha riktigt ont. Jag fick ju ett höj och sänkbart skrivbord då. tack för att du ändå bryr dig och varnar mig för man kan ju glömma bort det. tack också för alla fina ord om korten. Ja rosor är det väl på allt nu hihi så jag kör samma linje. Har fått en förfrågan om jag vill sälja korten i en butik :-) ska bli så kul om det går i lås. tack för tummarna. Ha en underbar dag Helen! kram

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...