tisdag 8 juni 2010

Som i en godisaffär!

Hej alla vänner!

Idag har det varit fest för mig! Har varit och handlat växter hos två trevliga trädgårdsodlare.
Först blev det Melldala trädgård och sedan Rosenlunds trädgård. Det är för mig som för ett barn som kommer in i en godis affär, jag måste bara ha. Mycket dessutom, underbart att fylla korgarna med massor av perenner. Inte riktigt lika kul att komma fram till kassan och betala.

Jag var så sugen att köra igång och plantera, men så började det regna typiskt.... nu får jag vänta tills i morgon bitti istället.

Jag hann i alla fall fota runt lite i trädgården innan regnet kom. Därav är bilderna lite mörka.

Hoppas ni alla får en trevlig kväll!

Kram Helen
Måste visa bild på denna pepparots blomma! Som jag har fotat hos min kompis Monicka i hennes trädgård i Göteborg, visst är den vacker!
Här ser ni min ena doft caprifol, den luktar ljuvligt.
I den här rabatten är det lite vildvuxet, men mossfloxen blommar varje år lika fint ändå.
Här är lite av alla plantor jag köpte idag. Två jättehöga rosor på stam skall få pryda rabatten.
Här är lite mer av allt jag köpte bla. stäppsalvia.
Mitt lilla fikabord, här brukar frukosten intas vackra morgonar.
Dessa rostiga kronor finns i butiken stora som små.....
Det kommer att bli mycket rost i mitt trädgårdsland i år, jag tycker det är så vackert, ju äldre det blir dessto vackrare.
Kogödsel måste man ju ha i också, här ser ni den ena rabatten där perennerna skall stå. En lika dan finns på andra sidan av gången.

En liten sötnos som pryder i rabatten. Vet tyvärr inte namnet. Men jag skulle kunna tro att det är någon typ av näva. Kanske är det en sömntuta?
Här är mina rabarber! De har redan gått i blom.
Gräslöks blommor är så söta tycker jag!
Vallmo lyser så vackert mot allt det gröna.
Måste visa er den här vallmon, jag tycker att den är helt fantastisk, har ni sett vilken färg, Den får bli min favorit i år.

Här är min rabatt som ligger lite ovanför själva trädgårds landet. Där blommar det för fullt nu.
Här vid brygghuset växer stäppsalvia, gula rosor och lila clematis. på våren har jag även lite ovanliga tulpansorter här.
De vita löjtnantshjärtanen är också en favorit i min trädgård.
I den här rabatten har jag planterat ett päron, det kallas trädet för. Det är inget päronträd, utan liknar mer ett olivträd. Blommar med massor av vita blommor på våren. Under trädet är det som en matta av vita blommor som täcker marken. I denna rabatt har vi även vita rosor och vita pioner. Här ville jag att allt skulle gå i vitt. På natten brukar månen lysa på denna rabatt och det blir så jätte vackert med det vita som lyser upp i mörkret.
Avslutar det hela med att visa mina Allium! De blir bara fler och fler. De är så fina att ställa i ett högt glas. På hösten blir det vackra fröställningar kvar. Jag brukar ha dem stå hela hösten inne i höga glas.
Ni som kommer och besöker butiken får jätte gärna gå och titta i vårt trädgårdsland, Det är bara att ta med kaffekoppen och sätta sig här!

3 kommentarer:

Lavendeldockan sa...

hej vännen.
vilken underbar dag du verkar ha haft.
Jag längtar ochså efter att få plantera och göra om i trädgården men det får komma varteftersom,vi har hållt på i flera dagar och rensat ut på den andra tomten,fy då säger jag bara men snart är det klart, ihelgen ska vi ha gårdsloppis på den tomten med massor av saker som bara måste bort,när det är klart så kommer en snäll herre och hämtar allt gammalt eländigt bråte helt gratis.äntligen börjar vi se ett slut på den biten och sen är det bara att koncentrera sig på huset.
Önskar dig en god natt
många kramar erica

Monika sa...

Väntar på ett besök av dig. Blommorna är snart slut i Moholm. Kram Monika

Viola sa...

Härliga bilder och du har ju själv en underbar trädgård, väntar på att höra ifrån dig..:D kramen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...