lördag 18 september 2010

Föreläsning av Annika Christensen!

Bild lånad av Annicka Christensen
Som jag har berättat tidigare, Så kommer Annika Christensen hit till oss och har en föreläsning.
Annika har varit med och gjort boken "En lisa för själen" och även boken "Den lilla gröna" trädgårdstips för hela året. Annika som är frilansande trädgårdsfotograf, har haft utställningar på flera ställen bl.a Fredriksdal och flertalet gallerier. Hon har även gjort otaliga reportage för olika tidningar genom åren.
Bild lånad av Annika Christensen

Så alla ni som älskar trädgård, vackra bilder, vacker musik, du som vill lära dig ta vara på nuet och se det vackra. Ta tillfället i akt och missa inte denna kväll!

Onsdagen den 27/10 kl 18.30
Plats: Odensåker Logården
Biljetter säljes i Butik Östergården (som är arrangör) samt i Skövde på turistbyrån.
Biljetterna börjar säljas på måndag den 20/9 och fram till den 15/10
Biljetten kostar 200: - då ingår föreläsning av Annika Christensen, mingel mat samt kaffe och kaka.

Trädgård – en lisa för själen.

På ett humoristiskt och berörande sätt, varvat med musik, berättar Annika om den ”resa” hon har gjort från kommunal barnomsorg till frilansande trädgårdsfotograf.

Vad gör man när livet plötsligt tar ett tvärt kast och man måste "starta om ..."?

Den första delen av kvällens föreläsning handlar om att våga tro på sig själv. Att hitta sina personliga möjligheter för att kunna fortsätta utvecklas som människa. Att ta vara på nuet och se och glädjas åt det vackra som finns runt omkring oss varje dag. Att se det stora i det lilla ... Föreläsningen inger hopp och vänder sig till alla som är mitt uppe i det mer eller mindre häktiska vardagslivet.

I den andra delen av kvällens föreläsning får vi genom Annikas bilder, också varvat med musik, bland annat följa med till några av alla de trädgårdar som hon har fotograferat för otaliga reportage i olika tidningar.

Bakom varje trädgård finns en människa med tankar och idéer om just sin trädgård. Genom hennes bilder och berättande kommer ni få olika infallsvinklar på hur brett trädgårdslivet kan vara. Annika tar er med på en vandring med bildernas hjälp där ni får möta alla sidor av hennes jobb. Från bäst till pest, som hon själv brukar uttrycka det.

Trädgårdsarbete har på senare tid fått erkännande som en av de bästa metoderna mot depression och utmattning. Hemma i vår egen trädgård kan vi använda oss av denna kunskap för att bli gladare, friskare, mera harmoniska och kreativa. Inte bara när vi är sjuka utan innan vi blir det. Det handlar om att njuta av det lilla.

Att tillbringa en kvart om dagen i trädgården varje dag året om ger oss ny kraft i vardagen. I trädgården finner vi mycket av det som ger tillvaron mening. Här vilar den som behöver hämta kraft efter en stressig dag, men vila kan för den ena vara att gräva och för den andra att ligga en stund i hängmattan.

Annika är ett levande bevis för att så kallad grön rehabilitering fungerar. Läs mera om henne på hennes hemsida och blogg http://www.naturligating.se


Bild lånad av Annika Christensen


-------------------------------------------------------------------------------------------------Nu kan jag hälsa er välkomna upp till Butik Östergårdens Magasin!

Nu är vi så gott som klara, det är lite blommor och dekorationer som fattas. Vi kommer att få plats med 60 personer här uppe. Det känns så skönt att ha det här utrymmet, för olika aktiviteter.

Under magasinet kommer det att bli en snickarverkstad, här kommer vi att ha möbler och antika saker, som vi kommer att sälja, allt i vintage stil.

Vi kan även avslöja att vi kommer att bli återförsäljare åt det holländska företaget" Riviera Maison." De har så mycket vackra möbler och inredning till hemmet. En hel del av det sortimentet ser ni här i butiken redan i höst.


Min man har jobbat till tusen kan jag lova. Han har slagit ihop tio bänkar idag. Bytt innertak på utedasset, samt målat. Jag kan lova att han sussar gott nu!
Vi har inte hunnit måla bänkarna men det får bli lite senare, nu får de duga så här ett tag.Vilken dramatisk himmel det var ikväll, helt plötsligt blev det jätte mörkt. Jag trodde det skulle bli riktigt oväder. Men det blev bara lite regn till sist.


Till butiken har det kommit hem mer SussiLi kläder nu, även en hel pall med varor från Miljögården. Alla ni som väntar på bokstäverna! Nu är de här, men fortfarande saknas bokstaven a, men alla andra har kommit.
Nu är det bäst jag kryper i säng så jag orkar med nästa vecka. Då det är bussresor som kommer och flera kundkvällar samt skördefesten på fredag, lördag och söndag. Program om detta kommer i morgon kväll!
Butiken är öppet i morgon söndag som vanligt mellan 12.00 - 17.00
Hjärtligt välkomna!
Kram / Helen


3 kommentarer:

Angels & Roses sa...

Hallå där. SÅ Vackert med bjälklagen, Vilket rum. WOW. Underbara natur bilder du visar. Hoppas allt är bra med dig Kram

Rosor och Spetsar sa...

Magasinet ser ju helmysigt ut,Låter så spännande med föreläsningen. Kul med ett så mycket nytt till butiken .
Lycka till nu med dina busslaster med kunder
Ha en fin septembervecka
Kram
Annelie

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Den boken ser jättefin ut! Den kanske man skulle köpa...
Och så härligt det blir med magasinet! Kanon!
Kram
marie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...