måndag 15 november 2010

LYCKAD JULMARKNAD

Ja i dag är det tur ingen ser en, trött så ögonen svider, men så glad över att allt blev så lyckat trots det usla vädret.


Vi tror knappt det är sant men det var över två tusen människor här i helgen, helt otroligt, vem hade kunnat tro detta. Tidvis var det kaotiskt på parkeringarna men alla kunder var så förstående fast de fick gå och trampa i lera p.g.a regn och snösmältning.


På magasinet där hantverkarna höll till var det välbesökt, tack för att ni var med och skapade så mysig julstämning.


Vi fick så mycket fin respons från alla besökare. Till nästa år skall vi se till att parkering och allt praktiskt flyter på ännu bättre. Jag har redan en massa idéer hur det skall se ut nästa julmarknad, för nu får det bli tradition här på gården. Vi har ju hela ladan till förfogande så det här skall bli stort till nästa år, med mycket fler utställare och hantverkare bla.

Binnebergs ryttarsällskap, kolla deras hemsida på: http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=217521 de ordnade ponnyridning för barn. Hästarna var så fina i sina tomteluvor och fina röda täcken. Det var många barn som tog chansen att prova på och rida. Tjejerna var toppen som tålmodigt gick runt och ledde hästarna i två hela dagar.
Binnebergs ryttarsällskap hade bakat bröd och gjort karameller, ljus och tändsticksaskar. Det fanns lotteri med fina priser.


Under magasinet grillades det korv och vi bjöd på glögg och pepparkakor. Vi vet inte hur vi hade klarat oss utan Gunnis, Jan, Henrik och Martin som skötte detta. Ett jätte stort TACK för Er hjälp.

Björkhagens massage och behandlingar (Birgitta) hade massor av fina julklappar till försäljning. Birgitta har förutom behandlingar i sin verksamhet även härliga produkter till försäljning. Gå in och kolla hennes fina hemsida på http://www.bjorkhagens.se/


Malin på "Edla tröjor" hade med sig de mest ljuvliga väskor, tröjor, sjalar, benvärmare, handledsvärmare stickade blommor och en massa annat i stickat. Jag är helt såld på hennes saker. Jag hoppas kunna ta in lite av hennes sortiment i butiken.

Kerstins mattor och löpare fanns i alla färger och mönster, så välgjorda och vackra.

Bisysslan i Väring hade så mycket fina present förpackningar med egen honung med eller utan smaker. Bivax salva och annat smått och gott kika in på deras hemsida. http://www.bisysslan.net/index.html
Peter Aronsson finsnickare var med och sålde det speciella (Värings bordet) fågelholkar, julgrisar, ljusstakar, skärbrädor och mycket annat. Jag passade på att köpa ett bord utav Peter.
Här i magasinet var det commerce till julmusik från kl 10 på förmiddagen till kl 20 på kvällen.
Erika fick springa och plocka upp mer varor hela tiden, det tömmdes snabbt på hyllorna. Tur att jag har mina flickor Erika och Susanne till hjälp.
I vårt lilla café var det fullsatt hela tiden. Ingen kunde motstå Kerstins goda hembakade kaffe bröd.
Här har vi Kerstin till vänster som skötte fikat och hade bakat allt gott! Tack snälla Kerstin för
att du alltid ställer upp för oss. Din hjälp är ovärderlig. Till höger har vi den andra Kerstin som väver, hon fick tidvis också hjälpa till att servera kaffe då det var mycket.

Trotts det dåliga vädret på lördagen var det fullt med folk som stod ute och tog en korv eller drack glögg, alla med ett härligt glatt humör.
Det är väl typiskt, när man har jobbat hårt och så slappnar av lite då kommer det en förkylning som ett brev på posten. Det skaver i halsen och en jobbig hosta har börjat göra sig till känna. En varm kopp te med honung från Bissysslan får det bli i kväll.
I morgon väntar en kundkväll och en säljare från MASAI kommer på besök. På onsdag har vi "Koll på läget" med Charlie Söderberg som dragplåster i Arena Skövde. Där vi kommer att ställa ut ihop med flera andra butiker. Det blir modevisning, mat, mingel och föreläsning av Charlie Söderberg.
STOR KRAM TILL ER ALLA, SOM KOM OCH BESÖKTE OSS I HELGEN OCH ÄVEN TILL ER SOM JOBBADE HÄR HOS OSS OCH TILL ER SOM STÄLLDE UT . TACK VARE ER OCH ER FINA RESPONS KAN VI IDAG KÄNNA STOR GLÄDJE.
HELEN MED FAMILJ

4 kommentarer:

Annbritt Schmützer sa...

Va roligt att det var så mycket folk ..Måste varit mer än när jag var där?

Krya på dig tjejen!
kram

Lavendeldockan sa...

Hej min vän.
Va synd att jag inte hann besöka dig under helgen buhuu snyft ;( kommer du att ha någon mer julmarknad närmare advent?
Jag kommer alla fall garanterat och handlat lite smått och gott innan advent.
Har ni fått in mycket julvaror från svanefors nu?
Hoppas allt är bra med dig?
det var alldeles för längesen!
många kramar
erica

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Grattis!
Vad kul för er.
Jag var hos min dotter i Skåne i helgen och vi hjälpte henne med tapetsering och målning, så nästa år måste jag komma på er julmarknad.
Du får packa upp för jag kommer till helgen ;-) istället.
Kram Anette

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Krya på dig och ta det lugnt och drick varmt.
Kram Anette

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...