söndag 5 maj 2013

Nu är det dags för Konst- och Kulturdagarna!

Konst- och Kulturdagar vid sjön Östen
Kristi Himmelfärds helgen anordnar föreningen Fågelsjö i kulturbygd Konst och Kulturdagar runt sjön Östen, årets tema för dagarna är njutning, liv och rörelse. Området runt sjön Östen är som gjort för rörelse och njutning av alla de slag. Njuta kan man göra av den fina naturen, alla fornlämningar, fåglar och ett rikt bonde landskap. Njuta gör man också hos alla de utställare som har öppet under dessa dagar. Här kan man njuta av konst och konsthantverk av alla de slag, mat och fika finns också att njuta av.
 

Butik Östergårdens program för helgen!

öppettiderna:
Torsdag 9/5 – Söndagen 12/5 alla dagar 11.00 – 17.00


Butik Östergården är öppen med Inredning, Mode, Antikt och Trädgårdskonst! 


”Premiär öppning för ladan med försäljning av gamla möbler”

 Bullard_6a00d83451be3369e2011168ce53b9970c-800wi

Det serveras soppa och bröd på gården hela helgen!
Cafét är öppet med hembakat!


Gästutställare:
 Lena_Linderholm_a
Lena Linderholm (kan ej medverka själv)
 Lena Linderholm är en av Skandinaviens mest älskade konstnärer och alltid med en doft av Provence i sin pensel som är fylld med nordens ljus och söderns färger.
Vi kommer att visa tavlor, tryck, posters, vykort, servetter, brickor mm.

 Vi kommer också att visa keramik av Lena Linderholm som är tillverkad i Provence, Portugal och Italien alltid med inspiration från Lenas Måleri. Det finns inte en produkt som är den andra lik eftersom allt är handgjort och handmålat. Allt lergods är rent naturmaterial och skall behandlas med respekt.
EMILIA_MALAR_1
Emilia Linderholm (kan ej medverka själv)
Vi kommer att visa tavlor och konstglas av Emilia Linderholm,
Emilia har utbildat sig både inom musik och konst men under de senaste åren har konsten tagit över hennes yrkesverksamma liv.
Hennes bildvärld växer fram intuitivt och kretsar mycket kring kvinnan med stor inspiration från dansens och operans värld i varma expressiva färger.
Många av hennes verk  kretsar även kring moderskapets olika aspekter. Emilia arbetar i akryl, olja och akvarell och även i den nya trycktekniken Art fine gicleé. Hennes verk ställs ut i hela Sverige och även i Europa. Sedan några år målas även hennes verk på konstglas vid glasbruket Klafreström kristall.
Lina_2 Lina_1
Lina Hellstrand
Tavlor, Dikter i kombination med färg motiv, Egen design- målade skor!
Lina som är musiker, leker fram sina målningar, efter som musiken är prestations laddat, så känner Lina att hon i konsten kan slappna av, Lina målar ur fantasin ”Vedic Art” och det mesta är målat med tuch, i fantasifulla mönster.
 Birgitta_Folekesson_2
Birgitta Folkesson
Birgitta som är ifrån Lysekil, jobbar i huvudsak med luffarslöjd, Birgitta visar och säljer sina egengjorda korgar, brödfat, grytunderlägg och ljusstakar allt i luffarslöjd. Birgitta kommer också att ha med sig egengjorda stickade barnfiltar, barntröjor mm.


Ingela Schönqvist 

Kvalitets loppis av Ingela Schönqvist från Lidköping, Ingela finns här på Kristi himmelsfärds dagen mellan 11 -18. 

Varmt välkommen på en utflykt i Kristi himmelsfärds helgen!

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...