torsdag 12 juni 2014

BRYGGHUS/TVÄTTSTUGA

 Godmorgon!
Här röjs det i varenda liten vrå, igår blev det brygghuset och matkällarens tur.
På något sätt har de här utrymmena blivit min favorit på gården, kanske för att allt är snett, slitet och gammalt och på inget sett perfekt, här har jag alltid kunnat koppla av strosa omkring i trädgårdslandet, plantera, vattna ta ett glas vin på kvällen och njuta av den fantastiska utsikten. När vi flyttade hit var det här en skräpig backe, men vi har grävt ur slätat till och fått en liten oas i den här delen av trädgården.   

 Här var förr ett brygghus/tvättstuga, idag använder vi det till att förvara krukor och trädgårdsredskap, här planterar jag blommor och varma dagar gömmer jag mig här inne där det är svalt och skönt.


 Från fönstret har jag utsikt mot trädgårdslandet!
 Tvättgrytan är idag en stor blomkruka, där den stod i den öppna spisen hade vi tänkt att mura om spisen och använda att elda i, tanken var egentligen att vi skulle göra en mysig bar här nere i brygghuset, det hade ju blivit perfekt med öppen spis och mysiga barmöbler, men som ni vet så slår inte alltid drömmarna in, nästa ägare till det här stället kanske ser detta och gör drömmen till verklighet.
 Den här blåa färgen får mig att känna medelhavskänsla! Muren som ni ser betyder mycket för mig efter som jag och min Pappa byggde den ihop, tänk vad vi slet och tänk vad mysiga fika stunder vi hade i hop, gråter en skvätt av lycka när jag tänker på det! Saknar min Pappa så och är så glad att vi fick så många minnen härifrån, då Pappa hjälpte mig med mycket här på gården.
 
 Här har vi matkällaren! När jag odlade grönsaker var det helt perfekt att förvara dem här, men tanken från början var att detta skulle vara en vinkällare här inne, efter som källaren håller en perfekt temperatur. 

 Nu är det bäst att sätta fart! Idag blir det ett röj uppe på vinden i lillstugan, här har jag hur mycket saker som helst förvarade, borde verkligen ha en loppis eller något här innan vi flyttar.

Önskar er alla en underbar dag!

Kram Helen

 
1 kommentar:

Anette Lindh sa...

Hej,
jättefina bilder ifrån er gård.
Tänk att projekten aldrig tar slut med gamla hus och trädgårdar. Vi har också massa idéer om vad vi skulle ha gjort om vi hade bott kvar. Ert hem är så fint och smakfullt för dina höga krav på perfektionism och då vill man bara göra det ännu bättre.
Lycka till med försäljningen!
Kram Anette

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...