onsdag 11 juni 2014

Lillstugan/Drängstugan

Godmorgon!
Idag var det betydligt svalare och det ser ut att kunna komma regn, det är ju bra så jag slipper vattna i landet. Idag kom bilderna från fotografen, de blev verkligen jätte fina! Vill du kika på dem så följ denna länk där ser du alla bilder från vårt hem som nu är till salu!

Gården kommer att läggas ut till försäljning den närmaste veckan, förutom hela gården så finns det också skog och åkermark som hör till.

Många undrar hur vi kan sälja när vi lagt ned så otroligt mycket tid och pengar på gården, men någonstans så känns det som vi måste inse att vi blir äldre och vill ha lite mer tid till annat. En del av er vet ju att vi köpt ett hus på kusten, dessutom är det nu klart att vi fått en lägenhet i centrala Skövde. Jag kommer att få så nära till jobbet, även min man kommer att få nära till sitt.
En sådan här pass stor gård behöver en familj inte två gamla stötar som 
bara blir bekvämare. Här på gården vet vi att det är perfekt med egen verksamhet. Det var ju toppen när vi hade butiken här eftersom gården ligger nära Skövde, Töreboda, Mariestad och Tibro.
Dessutom ligger hela gården nära 200 vägen och syns väldigt väl.
Hade jag varit ung idag så hade det nog blivit en hästgård här på Östergården. Vi flyttade hit år 2002 då barnen fortfarande bodde hemma, men de var ändå ganska gamla och flyttade hemifrån efter några år. Så här efteråt kan man ju vara efterklok och inse att vi skulle ha flyttat hit mycket tidigare. 
 Men vi har haft fantastiska år här och trivts fantastiskt bra. Kvällar och mornar på sommaren vid poolen och den stora altanen är oslagbara! Även den fantastiska utsikten vi ser flera mil bort över Billingen, den kommer jag att sakna som mest.
  
Idag tänkte jag visa bilder från vår Lillstuga. Lillstugan är riktigt gammal, det är flera som kommit hit till gården och berättat att de bodde i stugan som små. Föräldrarna jobbade här som pigor eller drängar. Då var stugan ännu mindre, idag innehåller den kök och två rum, en altan, en farstu, vinden en trappa upp och i källaren har vi den gamla tvättstugan och matkällaren, samt en liten uteplats. Hade egentligen varit perfekt att hyra ut.

Det är en faslig blandning av möbler här då vi håller på att flyttar ned saker till kusten, så ni får inte titta för mycket på dem. Spishällen som syns i rummet är från 1715.

   Undras hur många som stått här och lagat mat under åren som varit.

Visst är de väl för gulliga dessa burkar i trä! 
 Från söderfönstret ser man ned på landet och hönshuset, där är även altanen.

 Sist men inte minst visar jag det gamla charmiga utedasset.
 
Hoppas ni alla får en toppen dag!

Kram Helen

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...