tisdag 10 juni 2014

Hus och trädgård!

 Hej!
Jag tänkte fortsätta visa bilder från vår gård Östergården, idag i solsken!
Stolparna nere vid grinden har min Pappa och min man murat med fina stenar, grinden hittade vi i ladan då vi flyttade hit och den var helt förstörd, nu är den lagad och uppmålad. Urnorna har jag special beställt av Maria Nystedt på Edens Lustgård i Skövde.

När vi flyttade hit så brände vi bort den gamla färgen på huset och satte på ny läkt och målade huset, vi bytte fönster, isolerade och byggde en balkong som ni ser på bilden. Här är underbart att sitta och se solnedgången på kvällarna, har ser man flera mil bort!

Det här är alltså huset från väster sett! Huset byggdes om 1915 tidigare låg det ett äldre hus här som var lägre, det var från 1700 talet, här har min mans släkt bott sedan 1600 talet.


 En stenmur klär in hela altanen som ligger åt söder. Här har vi också en gammal pump, under är det en brunn som vi använde när vi flyttade in, men ni kan ju tänka hur snabbt den sinade, med tre tonåringar som duschade var dag, samt tvätt och diskmaskin som gick dygnet runt, det blev till att djupborra ganska omgående.   
Huset sett från Öster!
 Söder sidan med altanen och poolen!

 Huset från Öster
 Huset från Öster och Norr gaveln.

 Poolen där vi brukar ha 25-28 grader används flitigt, helt ljuvligt med morgon och kvälls sim. Här sitter vi nästan jämt på kvällarna, umgås och grillar, här har vi en fantastisk utsikt mot Billingen.
  
 I bakgrunden ser ni vår lillstuga! Lillstugan har vi isolerat, satt in ett nytt kök, bytt fönster, tapetserat och målat.


 Här har jag fotograferat uppe från vår balkong ned mot grusgången.


 Här ser ni mer från vår lillstuga! Den är så söt den gamla stugan, inne finns en gammal spishäll från 1716. 

 På baksidan av lillstugan har vi byggt en altan. Härifrån ser man ned på kökslandet!
 Lillstugan åt norr! Nu blommar Rododendron för fullt med lila blommor!
 Här ifrån gaveln av lillstugan ser man det gamla hönshuset.

 Här har vi vår köksträdgård! Sista åren har det mest blivit blommor här istället för grönsaker, men hallon och jordgubbar finns det gott om.

 Det här är lillstugan sett från söder! Under lillstugan har vi brygghuset och en matkällare, här trivs jag att skrota runt!
 Hönshuset från norr och väster


Här doftar det ljuvligt från Pimpinella rosorna!


 Här är magasinet! Den blå dörren går in till dasset, uppe på magasinet är det inrett för aktiviteter, här hade vi utställare, café, modekvällar och kundkvällar då butiken låg här på gården.   
 Här låg tidigare Butik Östergården i det gamla fähuset. Den fina glasdörren står kvar!
 Här ifrån balkongen ser man ladugården och magasinet.


 Här ser vi magasinet lite bättre, vänstra dörren gick in till Cafét och den högra går upp till magasinet.  

 Baksidan på ladugården, Fläderblomsbusken som jag planterande för några år sedan har blivit jätte stor, det räcker till många liter fläderblomssaft!
 Nu skall jag ut och röja i brygghuset! Har nog tusentals gamla krukor som står och skräpar där,
på tiden att jag rensar bort lite.

I morgon visar jag hur det ser ut i vår lillstuga!

Ha en fortsatt underbar dag!

Kram Helen

1 kommentar:

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Hej,
Åhh så fint!
Det måste var många som skulle vilja bo i ert paradis. Jag som måste ha minst 21 grader i vattnet för att bada, skulle behöva en pool varma dagar som den igår. Vad ni hinner med mycket. Här går vissa projekt med en väldans fart och vissa är på is. Nu har jag slutat skolan med 2 hektiska veckor med slutarbeten och hemuppgifter. Så nu blir det att röja inne.
Kram Anette

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...