måndag 23 augusti 2010

Gerbera

Jaha så har det börjat att regna igen. Men i går var det allt en härlig dag, som bjöd på solsken.

Igår skjutsade jag hem min yngsta dotter Susanne till Göteborg, hon har ju bott här hemma nu i en vecka och arbetat i butiken. Nu var det dags för henne att fara hem och börja plugga igen.

Hon bor i en lägenhet precis ovanför Lisseberg. En modern lägenhet med grått och svart i köket.
Susanne har så länge velat ha Gerbera keramiken och nu blev den hennes. Se så bra det blev på hennes bänk i köket. Jag tyckte det var så kul att se att Gerbera keramiken passade så fint även i det modernare köket. Tidigare har jag bara sett det i den mer lantliga miljön.

Bild från Susannes köksbänk!

Idag har jag och Erika lyft in en hel pall ifrån GERBERA. Vi har beställd massor av nya formar tallrikar, fat och även gamla modeller. Lite nya färger blir det också, som tex hallon färg och blått.
Ny form på tallrikar och fat!

Nu har vi tagit hem även fyrkantiga formar!


Visst ser det väl läckert ut. Personligen gillar jag ju mest vitt, men duka med färg gör jag gärna.



Följande färger kommer nu att finnas i butiken: turkos, lime, betong, hallon, lila, marin, bomull.

Så här stod det att läsa i "Designrumet.se" om Gerbera.

"Leilas keramik" Gerbera
Du har väl inte missat Gerbera-keramiken som Leila bakar med i TV? Det är ju egentligen inte hennes keramik, men det verkar ha blivit ett begrepp. Produkterna tillverkas i Portugal av lergods av mycket fin kvalitet. Själv fullkomligt älskar jag den här serien, mycket just därför att allt går att använda i både ugn, micro och diskmaskin! Praktiskt, eller hur? Sen är det ju så läckra färger också! Leila själv använder ju ofta mycket starka färger i sina program, men det finns ju självklart lite mer diskreta färger för den som vill. Smaken när det gäller heminredning är ju som bekant lite olika...Jag tror också man är lite inkörd på det här att det ska vara speciella sockerkaksformar i aluminium, en speciell form till potatisgratängen osv...men varför inte göra en gratäng i ett jättefat istället, eller en sockerkaka i någon av de färgsprakande bakformarna? Det ser ju så läckert ut att ställa fram på bordet också! Själv gjorde jag en stor potatisgratäng i ett jättefat förra nyårsafton och garnerade med några timjanskvistar och det blir verkligen en "wow-känsla" att sätta fram till gästerna! Jag har också gjort varm frukt i ugn med riven fin vit choklad i en klarröd stor pajform, också jätteläckert! Man äter ju med ögonen också faktiskt! Det finns massor i den här serien och saknar du något i din butik som du skulle vilja ha, så hör bara av dig, det går att ta hem! Lycka till med din färgglada bakning och matlagning!

Hade tänkt mig ett litet inlägg, men det blir alltid mer när man väl börjar.

Imorgon kommer en klädleverantör på besök, dags att krypa i säng.

Ha det gott allesammans!

Kram Helen

4 kommentarer:

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Vad fint din dotter har det i Göteborg. Snyggt med ljusgrönt till det grå och svarta. Pajformarna var fina.
Javisst regnar det jag har jobbat ikväll och det ösregnade när jag körde hem.
Sov gott!
Kram Anette

Jenny Oak Fae sa...

Gillar verkligen den keramiken, härliga färger!

KRAM

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Oj vilka härliga färger! Man blir glad när man tittar på det, och snyggt blev det i din dotters kök.
Så ni har öppnat en klädblogg också... Måste in där och kika!
Kram
Marie

Anonym sa...

Har letat länge efter denna keramik men finns inte att få tag i där jag bor, en liten, liten stad. så undrar om du vet någon bra webb butik som säljer eller vart man kan få tag i dessa otroligt fina formar och fat :) Kram Sandra

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...